preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3026048
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gradska smotra LiDraNo 2024.
Autor: Nataša Narančić, 11. 2. 2024.

Gradska smotra dječjega literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2024. održana je u četvrtak 8. veljače 2024., a domaćin je bila V. osnovna škola Varaždin.


Ovogodišnja smotra bila je izuzetno bogata dramsko-scenskim nastupima – izveden je čak 21 pojedinačni te 6 skupnih nastupa. Našu su školu monolozima predstavljali učenici: Elizabeta Canjuga (6. b), Stjepan Canjuga (6. b),  Zrinka Hranjec (8. a), Rosa Minđek (8. a) i Katarina Kajić (8. a) te grupa učenika od 5. do 8. razreda dramsko-scenskom igrom Mušmula.

Nakon dugog vijećanja Povjerenstvo za dramski izraz odlučilo je da će na županijskoj razini Smotre nastupiti i naši učenici Rosa Minđek, čija je mentorica učiteljica Ivana Canjuga te Stjepan Canjuga, čija je mentorica knjižničarka Nataša Narančić.

Stjepan Canjuga izveo je monolog Bio sam pas i opet sam iz istoimena romana Nene Lončar, duhovit i ironičan tekst koji govori o nedaćama i teškom životu psa lutalice, a Rosa Minđek predstavila se monologom iz Nikkina dnevnika, dječjega romana o životu i dogodovštinama četrnaestogodišnje partijanerice Nikki Maxwell.

Povjerenstvo je, uz učenike koji su odabrani za županijsku smotru, posebno pohvalilo još tri nastupa, a među njima i našu učenicu Elizabetu Canjuga. Ona je izvela tekst koji je sama odabrala, a koji govori o izazovima s kojima se susreće preosjetljivo dijete i o načinu na koji ono doživljava svijet oko sebe.

Čestitamo našim učenicima i želimo im puno uspjeha na županijskoj razini Smotre.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju