preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2276339
Karmen Holenda

 

Karmen Holenda, prof. biologije i kemije, učiteljica savjetnica

 

Diplomirala sam biologiju i kemiju na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Zagrebu 1989. godine. Drago mi je da sam i danas u kontaktu s profesorima fakulteta i kolegama iz struke te da smo dugogodišnji suradnici i prijatelji. Ta mi je suradnja donijela naslov mentora studentima kemije i učiteljima kemije pripravnicima, autorstvo i koautorstvo za nekoliko udžbenika kemije i priručnika za nastavu iz kemije i biologije kao i dvadeset i pet godina iskustva u pripremi maturanata za upise na prirodoslovne fakultete. Kao i svakog učitelja najviše me vesele uspjesi mojih učenika kojih sada već ima vrlo mnogo te uspješno studiraju ili rade u našoj domovini i izvan nje. Naročito mi je drago raditi u Centru izvrsnosti iz biologije Varaždinske županije te upoznati one naj-sadašnje i naj-buduće biologe.

Priroda i njezine tajne i danas su mi  najljepši izazov te se i dalje bavim istraživanjima, planinarenjem, orijentacijom i komunikacijom, za što vas od srca pozivam da mi se pridružite.

 

U školskoj godini 2019./2020. svim učenicima petih razreda predavat ću Prirodu, učenicima 7.a,7.b i 7.d razreda predavat ću Biologiju i svim sedmim razredima predavat ću Kemiju. Voditelj sam dodatne nastave biologije i kemije za sve sedme razrede kao i dopunske nastave kemije za sve sedme i sve osme razrede. Termini održavanja dopunske i dodatne nastave objavljeni su u rasporedu škole.

Za učenike petih i šestih razreda voditelj sam izvannastavne aktivnosti: STEM-tim mladih istraživača. Aktivnost obuhvaća praktične radove i projekte iz područja biologije, kemije i fizike. Ova izvannastavna aktivnost omogućuje učenicima nastavak rada nakon INA-e Malih znanstvenika u nižim razredima, a prije uključenja u dodatne nastave ovih predmeta u sedmom i osmom razredu. Termin STEM grupe je četvrtak 7. sat.

 

Za sve učenike škole, od 1. do 8. razreda (i za njihove članove obitelji) voditelj sam izvannastavne aktivnosti orijentacije i komunikacije. Orijentacija obuhvaća (rekreacijsko i natjecateljsko) orijentacijsko trčanje u parkovima i šumama uz kartu i kompas te preciznu orijentaciju za osobe koje ne mogu trčati ili se ne mogu samostalno kretati. Komunikacija se odnosi na suradnju Orijentacijskog kluba Varaždin s Radio klubom Varaždin (mogućnost pohađanja početničkog tečaja za radiooperatera) s konačnim ciljem formiranja tima mladih u radiogoniometriji. Termin ove grupe je u ponedjeljak 8. sat.

 

I za kraj, kažu, ostavlja se nešto najslađe. Kod mene je to učenje Lepoglavske čipke. To vam je nešto posebno, izazovno, traži matematičko i logičko razmišljanje, uvijek novo i na kraju predivno. Ne može se učiti iz knjiga ili časopisa, samo iz glave u glavu. To je naša kulturna baština koju treba prenijeti na mlade naraštaje. I zato, pridružite se …
Županijsko natjecanje iz kemije 2020.
Mihaela Vrbnjak Grđan Karmen Holenda / datum: 30. 9. 2020. 13:08

Županijsko natjecanje iz kemije za učenike sedmih i osmih razreda održano je 23.09.2020. godine.


[OPŠIRNIJE]Zahvalnica - Policijska uprava varaždinska
Karmen Holenda / datum: 27. 9. 2019. 16:00

Zahvalnica za sudjelovanje u sportskom natjecanju u orijentacijskom trčanju povodom obilježavanja Dana policije.


[OPŠIRNIJE]Kriteriji ocjenjivanja - Kemija - Vrbnjak Grđan, Holenda - sedmi razredi - eksperimentalno
Mihaela Vrbnjak Grđan Karmen Holenda / datum: 25. 9. 2019. 17:30

U priloženim dokumentima možete pronači informacije za predmet:

Kemija - Vrbnjak Grđan, Holenda


[OPŠIRNIJE]Kriteriji ocjenjivanja - Biologija - Vrbnjak Grđan, Vrbec, Holenda - eksperimentalno

U priloženim dokumentima možete pronači informacije za predmet:

Biologija - Vrbnjak Grđan, Holenda, Vrbec


[OPŠIRNIJE]Kriteriji ocjenjivanja - Priroda - eksperimentalno - Holenda,Vrbnjak Grđan, Vrbec

U priloženim dokumentima možete pronači informacije za predmet:

Priroda - Holenda,Vrbnjak Grđan Vrbec


[OPŠIRNIJE]Etikete za herbarij
Karmen Holenda Valentina Lukić / datum: 21. 5. 2019. 20:41

Etikete za herbarij učenici šestih razreda (6.a, 6.b, 6.c i 6.d) mogu preuzeti iz dokumenta u privitku. Dodatne informacije i pomoć potražite kod učiteljice K. Holenda i V. Vrbec.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju