preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2496574
Preventivni programi

U školi se kao trajne vrijednosti provode programi: Škole bez nasilja!

    

Uz suradnju s Ministarstvom poljoprivrede te uz financiranje EU u školi se provode programi: Shema školskog voća i Mlijeko u školama ! 

       

(Vagors Zagreb d.o.o.)   (Vindija d.d. Varaždin)

Postupci pružanja prve pomoći

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Shema školskog voća
Autor: Mario Stančić, 26. 11. 2015.

Slijedom izvrsnih rezultata provedbe Sheme školskog voća u ovoj školskoj godini, Republika Hrvatska će od školske godine 2014./2015. provoditi Shemu školskog voća i povrća u svim razredima od 1. do 8. osnovne škole.


Cilj Sheme školskog voća i povrća je oblikovanje prehrambenih navika djece i ograničavanje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom te omogućavanje školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća.
 
U tekućoj školskoj godini u Shemi školskog voća sudjeluje 720 osnovnih škola odnosno 138.501 učenika od 1. do 4. Razreda. Od slijedeće školske godine priliku da sudjeluje uShemi školskog voća i povrća dobilo je ukupno 330 889 učenika od 1. Do 8. razreda u 884 osnovne škole u Republici Hrvatskoj koji će se voće i povrće nuditi kao zaseban obrok, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu, neovisno od obroka u okviru redovite školske prehrane.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je na stranicihttp://www.apprrr.hr/trzisna-potpora-53.aspx popis dobavljača koji ispunjavaju uvjete javnog natječaja i koji će školama sa kojima sklope ugovore isporučivati voće i povrće kao i popis škola sa ukupnim brojem učenika po školi koji mogu sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća.
 
Tijekom dosadašnje provedbe Sheme školskog voća isporučeno je više od 600.000 kg voća i povrća učenicima od 1. do 4. razreda u 720 osnovnih škola.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju